Ansökan

Kursdeltagarna antas efter bedömning av arbetsprovet och övriga ansökningshandlingar, men stor vikt läggs vid texten.

Gör så här: Skriv en debattartikel på något av följande ämnen:

  • Är höger-vänster-skalan fortfarande relevant i Sverige eller är vi mer betjänta av ett annat sätt att gradera politiken?
  • Ett drygt år efter Meetoo är reglerna för samspelet mellan män och kvinnor fortfarande under förhandling. Vad bör ändras? Inget? Något? Allt?
  • Är mitt hem min borg? Behöver Sverige öka skyddet för den som får oönskat besök och öka mängden våld denna har rätt att bruka för att skydda sitt hem och sin familj?

Artikeln ska rubriksättas. Debattartikeln ska vara skriven för publicering i dagspress och vara mellan 2 800 och 3 200 tecken (inklusive mellanslag) och i formatet .docx eller .pdf. Artiklarna bedöms anonymt, märk därför texten med valfri pseudonym.

Bifoga kontaktuppgifter, CV samt ett personligt brev där du berättar kort om dina framtidsplaner och varför du vill gå utbildningen. Det är bara ansökningsuppgiften som ska vara anonym. Se dock till att skriva ut vilken pseudonym du valt i det personliga brevet. Skicka ansökan till skola@snb.se.

Vi ställer inte krav på tidigare skribentgärning men vi ser gärna att du bifogar en text eller två om du tidigare varit publicerad.

Sista ansökningsdag är söndag 3 mars 2019.
Frågor om kursen kan ställas till skola@snb.se.

Följ Skribentskolan på Facebook och Twitter för att ta del av tips och råd under ansökningsperioden.