17 februari, 2020

Tack till alla som har sökt

Nu är antagningen till årets Skribentskola stängd. Kursledningen och antagningskommittén tackar alla som har sökt. Nu återstår ett gediget arbete med att gå igenom alla ansökningar inför antagningsmötet.

Besked om vilka som har antagits kommer att meddelas i början av mars.

Lycka till!

 

12 februari, 2020

Missa inte att söka årets Skribentskola

Sista ansökningsdag för årets upplaga av Skribentskolan är på söndag, 16 februari. Under tiden kommer vi att publicera tips inför ansökan på vår Facebooksida. Det går också att ställa frågor till oss där via Messenger om man inte gillar att mejla.

 

Lycka till!

17 december, 2019

Dags att söka Skribentskolan 2020

Nu är antagningsperioden för nästa års Skribentskola igång. Skribentskolan är en unik utbildning för blivande borgerliga opinionsskribenter som 2020 ges för tolfte gången.

Ansökning sker genom att skriva en debattartikel på ett av tre givna ämnen. Läs mer under ansökan.

9 mars, 2019

Årets antagning är klar

Vi vill börja med att tacka alla som har sökt årets upplaga av Skribentskolan. Antagningsjuryn hade svårare än vanligt att välja bland de många kvalificerade som hade sökt. Vi vill uppmana er som inte kom in i år att fortsätta söka. Det är inte ovanligt att ha sökt en eller ett par gånger innan man kommer in.

Med det sagt vill vi självklart även gratulera årets deltagare. Ni har blivit utvalda i knivskarp konkurrens och vi ser fram emot att träffa er i Stockholm den första kurshelgen.

Pseudonymerna för de antagna är:

Laura Palmer
Hedvig Eleonora
Ada Lovelace
Prospero
Ebba Blå
Hans Järta
G.E.B.
Varsomhelstaren
Rickard Dollarhjärta
Hans Gunnarsson den yngre

25 februari, 2019

Förlängd ansökningstid

Vi har beslutat att förlänga ansökningstiden till på söndag. Visserligen har det inkommit tillräckligt med ansökningar för att det redan ska vara svårt att ta ut årets deltagare, men vi har fått flera förfrågningar om respit och vi tror på att det då ska vara lika för alla.

Sista ansökningsdag är därför söndag 3 mars.

8 januari, 2019

Årets skribentskola tar form

De första kurshelgerna har fått sina datum och antalet föreläsare som är spikade ökar sakta men säkert. Fler programpunkter och föreläsare kommer att läggas upp allteftersom de blir klara.

Redan nu står det klart att årets upplaga av Skribentskolan kommer att bli riktigt bra! Missa inte din chans att gå en unik utbildning för framtida borgerliga opinionsbildare. Sista ansökningsdag är 24 februari. Läs mer under Ansökan.

17 december, 2018

Dags att söka 2019 års Skribentskola

Nu är ansökningsperioden till 2019 års Skribentskola öppen. Det är elfte året i rad som denna utbildning för blivande borgerliga opinionsbildare ges.

Missa inte denna unika möjlighet. Sök genom att skriva en debattartikel, läs mer under ansökan.

19 mars, 2018

De är antagna till årets Skribentskola

Antagningskommittén sammanträdde i dag i Växjö. Uppgiften, att välja ut tio deltagare bland alla sökande, var utmanande men inte oöverstiglig. Följande tio pseudonymer har antagits till Skribentskolan 2018. Vi kommer att ta särskild kontakt med alla tio utvalda.

KK
Ryter Dam
Vargen
Ebba Grön
B&P
Ahenobarbus
Bockstensmannen
Andy Dufresne
Justus Lipsius
Järnladyn

Antagningskommittén önskar alla uttagna stort grattis. Urvalet har gjorts i hård konkurrens. Vi vill också tacka alla som har sökt och uppmanar er som inte kom in i år att söka igen. Precis som vanligt är det många antagna som har sökt tidigare. Vi ser fram emot att ses igen.

28 februari, 2018

Förlängd ansökan

Då flera har hört av sig till oss och bett om förlängd ansökningstid har vi beslutat att ge alla samma möjlighet. Vi förlänger därför ansökningstiden till söndag 11 mars.

 

Lycka till!

3 januari, 2018

Ansökningsperioden för Skribentskolan är nu öppen

Nu öppnar vi portarna för årets upplaga av SNB:s Skribentskola. Det är den tionde gången som kursen ges och det kommer att bli ett höjdarår. För att ansöka ska du skriva en debattartikel på ett av tre ämnen. Läs mer under fliken Ansökan.