29 april, 2020

Digital kurs och ny kursledning

Tidigare meddelades att Skribentskolans första kursträff i Stockholm ställs in. Det har om möjligt blivit än tydligare att vi inte kan hålla några fysiska träffar före sommaren. Därför fattades för en tid sedan beslutet att årets kurs ska ges digitalt, åtminstone inledningsvis.

Vi har alltid fokuserat på utbildningens kvalitet och hantverksmässighet, något vi vet att vi kan erbjuda även på detta sätt. Många saker kommer att bli annorlunda i år, men Skribentskolan kommer fortsatt att vara landets i särklass bästa utbildning för blivande borgerliga opinionsskribenter.

Även kursledningen har uppdaterats. Daniel Persson kliver in som ny ansvarig kursledare och flankeras av SNB:s Agnes Karnatz. Daniel Persson har arbetat som ledarskribent och redaktör i tio års tid, de flesta av dem på SNB. Nu är han frilansande opinionsbildare och vikarierande politisk redaktör på Norrbottens-Kuriren.

Daniel Persson är även kursens textgranskare i år.

 

Första digitala kurshelgen kommer att hållas 9-10 maj och vi ser som alltid fram emot att äntligen få träffa årets kull.

17 mars, 2020

Årets kursstart skjuts upp

Med anledning av den rådande situationen har kursledningen beslutat att inte starta kursen som planerat. Tills vidare är åtminstone den första kurshelgen i Stockholm 3-5 april som omfattas av beslutet. Fler kurshelger kan komma att ställas in om de pandemiska omständigheterna så kräver. Skribentskolan ställs dock inte in, kursen kommer att genomföras. Det är enbart schemat som förändras.

– Journalistik och utbildning ska ske till såväl individens som samhällets fromma. I nuläget kan vi helt enkelt inte garantera deltagarna hälsa och därför har vi inget annat val än att skjuta upp kursstarten, säger Svenska Nyhetsbyråns chefredaktör Per Selstam.

6 mars, 2020

De antagna till Skribentskolan 2020 är …

Antagningskommittén har sammanträtt, överlagt och argumenterat samt till slut lyckats enas kring vilka tio som antas till årets upplaga av Skribentskolan. Det var ingen lätt uppgift. Om möjligt var kvoten riktigt duktiga sökande ännu högre i år än tidigare.

Kursledningen vill rikta ett innerligt tack till alla som har sökt och uppmana er att söka igen. Många som blir antagna har sökt en eller flera gånger tidigare. Gilla gärna vår Facebooksida för att vara säker på att inte missa när ansökningen till nästa års Skribentskola drar igång.

Därtill säger vi grattis till de antagna och ser fram emot att ses på kursen. Det kommer att bli ett riktigt bra år!

Följande pseudonymer har blivit antagna:

Jane Austen
Karl Karlsson
Kurt Petterson
Kattifnatten
Hoppet finns
Problematisk manlighet
Von oben
Hälge
Statsvetaren
Åke från Åstol

De antagna har även kontaktats via epost.

17 februari, 2020

Tack till alla som har sökt

Nu är antagningen till årets Skribentskola stängd. Kursledningen och antagningskommittén tackar alla som har sökt. Nu återstår ett gediget arbete med att gå igenom alla ansökningar inför antagningsmötet.

Besked om vilka som har antagits kommer att meddelas i början av mars.

Lycka till!

 

12 februari, 2020

Missa inte att söka årets Skribentskola

Sista ansökningsdag för årets upplaga av Skribentskolan är på söndag, 16 februari. Under tiden kommer vi att publicera tips inför ansökan på vår Facebooksida. Det går också att ställa frågor till oss där via Messenger om man inte gillar att mejla.

 

Lycka till!

17 december, 2019

Dags att söka Skribentskolan 2020

Nu är antagningsperioden för nästa års Skribentskola igång. Skribentskolan är en unik utbildning för blivande borgerliga opinionsskribenter som 2020 ges för tolfte gången.

Ansökning sker genom att skriva en debattartikel på ett av tre givna ämnen. Läs mer under ansökan.

9 mars, 2019

Årets antagning är klar

Vi vill börja med att tacka alla som har sökt årets upplaga av Skribentskolan. Antagningsjuryn hade svårare än vanligt att välja bland de många kvalificerade som hade sökt. Vi vill uppmana er som inte kom in i år att fortsätta söka. Det är inte ovanligt att ha sökt en eller ett par gånger innan man kommer in.

Med det sagt vill vi självklart även gratulera årets deltagare. Ni har blivit utvalda i knivskarp konkurrens och vi ser fram emot att träffa er i Stockholm den första kurshelgen.

Pseudonymerna för de antagna är:

Laura Palmer
Hedvig Eleonora
Ada Lovelace
Prospero
Ebba Blå
Hans Järta
G.E.B.
Varsomhelstaren
Rickard Dollarhjärta
Hans Gunnarsson den yngre

25 februari, 2019

Förlängd ansökningstid

Vi har beslutat att förlänga ansökningstiden till på söndag. Visserligen har det inkommit tillräckligt med ansökningar för att det redan ska vara svårt att ta ut årets deltagare, men vi har fått flera förfrågningar om respit och vi tror på att det då ska vara lika för alla.

Sista ansökningsdag är därför söndag 3 mars.

8 januari, 2019

Årets skribentskola tar form

De första kurshelgerna har fått sina datum och antalet föreläsare som är spikade ökar sakta men säkert. Fler programpunkter och föreläsare kommer att läggas upp allteftersom de blir klara.

Redan nu står det klart att årets upplaga av Skribentskolan kommer att bli riktigt bra! Missa inte din chans att gå en unik utbildning för framtida borgerliga opinionsbildare. Sista ansökningsdag är 24 februari. Läs mer under Ansökan.

17 december, 2018

Dags att söka 2019 års Skribentskola

Nu är ansökningsperioden till 2019 års Skribentskola öppen. Det är elfte året i rad som denna utbildning för blivande borgerliga opinionsbildare ges.

Missa inte denna unika möjlighet. Sök genom att skriva en debattartikel, läs mer under ansökan.