3 januari, 2018

Ansökningsperioden för Skribentskolan är nu öppen

Nu öppnar vi portarna för årets upplaga av SNB:s Skribentskola. Det är den tionde gången som kursen ges och det kommer att bli ett höjdarår. För att ansöka ska du skriva en debattartikel på ett av tre ämnen. Läs mer under fliken Ansökan.

23 november, 2017

Snart är det dags igen

Årets upplaga av Skribentskolan går mot sitt slut. Praktik och en hel del skrivande återstår visserligen, men den renodlade kursverksamheten är över. Det innebär att vi närmar oss nästa ansökningsperiod. Där en Skribentskola slutar tar en annan vid.

2018 års Skribentskola blir den tionde i ordningen. Ansökningsförfarandet kommer att se ut som alla andra år. Personligt brev, CV och eventuella tidigare skrivprover sänds in tillsammans med en ansökningstext i form av en debattartikel på ett av två angivna ämnen. Uppgiften kommer att läggas ut på hemsidan och på Facebook 3 januari. Sista ansökningsdag kommer att vara i slutet av februari,

 

1 november, 2017

Sverigeresan inför dörren

Helgträffarna för årets Skribentskola är över. Snart står årets Sverigeresa för dörren.

Målet med resan är besöka Sverige utanför Stockholm. Att uppleva platser och fenomen som antingen ofta omskrivs om men som alldeles för få journalister har någon som helst erfarenhet av eller väldigt sällan uppmärksammas på grund av okunskap.

I år går resan söderut och kommer att ta oss igenom Södermanland, Östergötland, Småland, Bleking och Skåne.

2 maj, 2017

På fredag smäller det

Nu är det bara dagar kvar till årets upplaga av Skribentskolan drar igång. På fredag samlas vi vid lunchtid för en helg på Svenska Dagbladet, Axess och Svenska Nyhetsbyrån.

Programmet för första kurshelgen är upplagt i sin helhet. Inom kort kommer också programmet för kurshelgen i Karlstad i juni att läggas upp.

19 april, 2017

Årets deltagare

Antagningskommittén har sammanträtt och årets tio deltagare har valts ut.

Dessa pseudonymer är utvalda till Skribentskolan 2017:

ABCDE12345
Bläki
Equality 7-2521
Esox Lucius (Gädda)
EW
Frida Kahlo
Fröken Konstrast
Gunno Gosomstäd
S Zweig
Sören Norby

Vi vill passa på att gratulera årets deltagare, vi ser fram emot att ses snart. Vi vill också tacka alla som har sökt, det var inte lätt att välja ut bara tio av er. Fortsätt att söka. De flesta som blir antagna har sökt tidigare, inte sällan ett par gånger.

6 april, 2017

Ansökningsperioden är över

Nu är årets antagningsperiod över. Vi vill passa på att tacka alla som har sökt till årets Skribentskola.

Nu tar antagningskommitténs arbete över och det är verkligen en ansenlig uppgift som väntar. Antagningskommittén kommer nu att läsa och bedöma alla ansökningar. Därefter kommer kommittén att sammanträda 19 april för att gemensamt avgöra vilka som blir antagna. Besked om detta kommer att ges så snart som möjligt efter mötet.

Återigen ett stort tack till alla som sökt!

27 mars, 2017

Förlängd ansökningsperiod

Vi är väldigt tacksamma för de många ansökningar som har kommit in. Det råder ingen tvekan om att det kommer att bli ett bra år.

Flera har dock hört av sig om bett om uppskov för att kunna söka. Givet planeringen i övrigt är det möjligt att göra men då vill vi att alla ska få den möjligheten. Därför förlänger vi nu antagningsperioden med tio dagar till onsdag 5 april.

Missa inte att söka och se till att tipsa dina vänner!

26 januari, 2017

Ansökningsperioden är igång

Ansökningen är nu öppen till årets upplaga av Skribentskolan. Läs mer under Ansökan.

20 januari, 2017

Nytt år och ny Skribentskola

Planeringen av årets Skribentskola, den nionde i ordningen, är i full fart. Det gäller både själva kursen samt antagningsprocessen som kommer att komma igång inom kort.

Programmet kommer att presenteras här i takt med att det spikas. För kontinuerliga uppdateringar – följ Skribentskolan på Facebook.

7 april, 2016

Antagning till Skribentskolan

Antagningskommittén har nu sammanträtt. Vi vill rikta ett varmt tack till alla som har sökt. Även i år var det en utmaning att få ner det till tio personer. Vi vill också uppmuntra alla som inte kom in att fortsätta söka, och framförallt att fortsätta skriva. Flera av de som antogs i år har sökt en eller flera gånger tidigare.

Följande pseudonymer är uttagna till 2016 års upplaga av SNB:s Skribentskola.

 

Herr Ström

LiberalQueen

Pingrid

Vickeviret

Ions Lightningwar

Kompass

David Hume

Omorphia

Antillerna

Dr. Sceptic

 

De uttagna kommer att kontaktas via mejl.